wybór języka

jesteś tutaj: Strona główna  »  Sklep  »  Odchudzająca Książka Kucharska

Akceptujemy płatności:

Drukuj

Odchudzająca Książka Kucharska

Cena: 49.90 PLN

Jeżeli próbując schudnąć ograniczasz jedzenie, to niedobór składników odżywczych już po kilku dniach gwałtownie spowalnia przemianę materii. W efekcie chudniesz mniej, niż jest to możliwe i szybciej tyjesz po zakończeniu diety. Jak uniknąć pułapki, która czeka na każdego, kto próbuje pozbyć się nadwagi lub otyłości?

Doktor Marek Bardadyn, ekspert w dziedzinie odchudzania,  przedstawia niezwykle skuteczną metodę szybkiego i zdrowego odchudzania bez efektu jo–jo, która polega na... jedzeniu!

Zamiast tradycyjnych posiłków wybieraj przedstawione w tej książce dania składające się z najcenniejszych produktów diety strukturalnej. Dostarczając minimalnej liczby kalorii, zapewniają one maksymalne dostępne dawki składników odżywczych i substancji przyspieszających przemianę materii. Schudnij bez poczucia głodu, ciesząc się energią i doskonałym samopoczuciem!

Odchudzająca książka kucharska to nie tylko profesjonalny i nowoczesny poradnik kulinarny, ale przede wszystkim przewodnik dla wszystkich, którym nie udało się dotychczas spełnić marzenia o odzyskaniu idealnej sylwetki i pełnego zdrowia.

REBIS 2008

„Jeśli pragniesz odzyskać i trawle zachować idealną sylwetkę, nie powinieneś radykalnie ograniczać jedzenia!

Takie podstępowanie nieodmiennie prowadzi do spadku tempa przemiany materii, ponieważ jedynie w ten sposób twój organizm może bronić się przed skutkami niedożywienia – chociażby tylko względnego, spowodowanego wcześniejszą nadmierną konsumpcją.
W rezultacie nawet jeśli dieta spowoduje stopniową redukcję masy ciała, to będzie jej towarzyszyć poczucie ogólnego osłabienia, pogorszenie samopoczucia i osłabienie tkanek organizmu. Wypadanie włosów, pogorszenie stanu cery, pękanie paznokci, pogorszenie wyników morfologii i spadek odporności stanowią typowe następstwa stosowania diet odchudzających o obniżonej wartości odżywczej.
Spadek tempa przemiany materii doprowadzi też nieuchronnie do wystąpienia efektu jo-jo, który może się okazać bardziej szkodliwy dla zdrowia niż sama nadwaga i otyłość. Badania wskazują, że niepełnowartościowe diety odchudzające są nieskuteczną, a często ryzykowną dla zdrowia metodą kształtowania idealnej sylwetki.

Istnieją jednak także diety odchudzające, których wartości odżywcze są zgodne z normami. Jednym z takich pozytywnych wyjątków jest dieta strukturalna, która nawet w wersji 800 kcal dziennie może zapewnić komplet niezbędnych witamin i soli mineralnych oraz prawidłowe proporcje pozyskiwania energii z białka, tłuszczów i węglowodanów, pod warunkiem, że korzystamy z profesjonalnie opracowanego jadłospisu.
Jednak ścisłe przestrzeganie najzdrowszej nawet diety nie zawsze jest możliwe. Ponadto długotrwałe skrupulatne kontrolowanie kaloryczności posiłków może prowadzić do depresji. Wykazały to badania przeprowadzone w Szwecji, gdzie odchodzi się od zaleceń restrykcyjnych diet na okresy dłuższe niż kilka tygodni. Szansą na trwałe unormowanie masy ciała nie jest więc liczenie kalorii, ale znajomość produktów, które zawierają ich najmniej, a jednocześnie są bogate w cenne składniki odżywcze.

Tajemnica tego, że jedni są szczupli, a inni nieustannie zmagają się z tendencjami do tycia, związana jest z tempem podstawowej przemiany materii. Właśnie od aktywności przemian metabolicznych zależy, czy szybciej spalasz kalorie, czy też gromadzisz tkankę tłuszczową. Im mniej wartościową dietę zastosujemy, tym bardziej obniży się tempo przemiany materii. W rezultacie wraz z przedłużaniem się kuracji chudnięcie następuje coraz wolniej, a ponowne tycie po jej zakończeniu przebiega bardziej gwałtownie.
Z tych powodów jedyną skuteczną metodą przyspieszenia metabolizmu i trwałego unormowania masy ciała na idealnym poziomie jest… jedzenie.

Wiele produktów spożywczych ma bardzo mało kalorii, mnóstwo witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, a do tego zawiera naturalne substancje stymulujące przemianę materii. Jeżeli znajdą się na twoim talerzu w odpowiednich ilościach, wkrótce zaczniesz chudnąć.
Masz w ręku pierwszą książkę kucharską, która odchudza. Im częściej będziesz korzystać z przedstawionych w niej przepisów, tym wcześniej, patrząc w lustro, z satysfakcją będziesz mógł stwierdzić: „O rany, jest naprawdę dobrze!”…”

fragment książki Odchudzająca książka kucharska, Marek Bardadyn, REBIS 2008

 

Książka zawiera ponad 100 ilustrowanych przepisów na pyszne i zdrowe dania!

Spis treści:


Wstęp
Jak schudnąć szybko i zdrowo?
Odchudzanie przy wspólnym stole
Najlepsze produkty strukturalne
Koktajle – dania idealne /10 przepisów/
Zupy odchudzające /20 przepisów/
Sałatki /16 przepisów/
Dania główne dla dbających o linię /24 przepisy/
Dania główne wegetariańskie /20 przepisów/
Desery, mesli, dipy /11 przepisów/

 

<< Zobacz inne publikacje

Cena: 49.90 PLN

Facebook

Copyright © 2012
Dr Bardadyn - Wszelkie prawa zastrzeżone